Friday 6 January 2012

Saç ucu Kırıklarına son mucize olmalı

1 SAC İLE İLGİLİ HANGİ FAKTÖR ÖNCELİKLE DİKKATE ALINMALI?

Hormonal değişimler saçta büyük değişikliklere neden olur. Ergenlik döneminde perma yaptıran bir genç krzın saçları ile orta yaşta perma yaptıran kişininki farklıdır. Ergenlik dönemindeki genç kızın saçlanndaki perma daha uzun süre dayanacaktır. Çünkü hormonları cn aktif düzeydedir.

2 SAÇ İLE İLGİLİ EN BÜYÜK YANLIŞ KANI NEDİR?

Saçların öldüğü kanısı kocaman yanlış inanıştır. Saçlar da tıpkı cilt gibi kendilerini onaran bir mekanizmaya sahiptir. Saçlar dış etkilere cevap verirler. Saçlarda elektrik enerjisi vardır. Hasar görmüş saça negatif yükleme, elektriklenen uçuş olmasına ve yatışmayan saçlar yaratır.

3 ALIŞKANLIKLAR SAÇIN FORMUNU ETKİLER Mi?

Düzenli olarak arındırıcı şampuan kullanmak iyi bir alışkanlık gibi görülebilir ama fazla arındırmak da saçları savunmasız bırakır ve daha çabuk lıasar görmelerine neden olabilir. Bunun yerine saçınızın ihciyaçlanna uygun bir ürün kullanmalısınız.

4 ISIYLA UYGULANAN SAÇ / ŞEKİLLENDİRMELER SAÇA ZARAR VERİR Mİ?

Saç kurutma makinesi kullanılabilir. Ancak düzlcşririciler ya da bukle maşaları gibi sıcaklığın direkt temas eniği ürün seçiminde dikkatli olmak gerekir. Sıcaklığın doğrudan zarar vermediği, ısının minimize edildiği doğru ürünler seçmek önemlidir. Doğru ürünü seçerseniz saçlarınız zarar görmez.

5 KADINLARIN EN SIK YAPTIĞI YANLIŞ NEDİR?

Atkuyruğu yapmak için kullanılan tokalar saçlara büyük zarar verir. Çünkü bu tür lastikler, çok sıkı olarak üretilmektedir. Saç dokusuna uyguladıkları baskı dolayısıyla saçın kırılmasına yol açabilirler.

sevgi büyüsü
soğutma büyüsü

No comments:

Post a Comment